Актуелне информације


Гимназија у новој школској години уписује: два одељења друштевно-језичког смера (60 ученика), три одељења природно-математичког смера (90 ученика), једно одељење ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику (20 ученика) и једно одељење филолошке гимназије – живи језици – енглески језик (24 ученика). Желимо да Вам укажемо на неке чињенице битне за упис:

  1. Ако Вам је прва жеља при упису друштвено-језички смер, нека Вам друга буде природно-математички смер. То што ћете мало више учити математику у Гимназији неће шкодити и нећете се покајати. 
  2. При попуњавању жеља за упис као прву жељу слободно упишите оно што највише желите, без обзира на број бодова који имате. Овакав начин уписа Вам то омогућава. Немојте слушати оне који Вас саветују да на основу броја бодова које имате процените своје шансе па тек уписујете жеље.

Датуми пријемног испита за филолошко и информатичко одељење:

Пријемни испит за ученике са посебним способностима за филолошке науке субота-недеља 13.05. 2023. године – српски/матерњи језик, 12-14ч;
14.05.2023. године – страни језик, 10-12ч
Пријемни испит за ученике са посебним способностима за за рачунарство и информатику (математика)  субота 20.05.2023. године, 10-12ч математика

Leave a comment