Monthly Archives: јануар 2016


Будимо увек хумани

У организацији креативног тима ученика Гимназије и професорке музичке уметности Милене Благојевић Лазић, у предновогодишњем расположењу, 29. децембра 2015, одржан је у препуној свечаној сали Гимназије, уз сузе и бројне аплаузе, Новогодишњи хуманитарни музички квиз КВИЗИМУС, чији је новчани приход био намењен хуманитарној помоћи за наше најугроженије суграђане, Марију Милошевић (професорку енглеског језика у Економско-трговинској школи) и Страхињу Живковића (матуранта Техничке школе).
КвизимусНа овој несвакидашњој и незаборавној хуманитарној вечери, по цени улазнице од 200 динара, прикупљено је 72000 динара, захваљујући и новчаним прилозима из готово свих смедеревских средњих школа, „чиме смо сви заједно поносни, јер смо пружили важан и правовремени психолошки подстицај нашим угроженим суграђанима да нису заборављени“ – поручује организатор, професорка Милена Благојевић Лазић. У споју знања, креативности, игре, забаве и хуманости средњошколци Смедерева су добили највећу оцену из етике и хуманости, а овим узвишеним примером су позвали и друге доброчинитеље да се придруже наставку ове хуманитарне акције уз поруку Будимо увек хумани.
Више о Новогодишњем хуманитарном КВИЗИМУСУ уз жиро рачуне Марије Милошевић и Страхиње Живковића, прочитајте у чланку Наших новина од 13. јануара 2016. путем линка НАШЕ НОВИНЕ