Monthly Archives: децембар 2015


Новогодишњи хуманитарни музички квиз

Музички квиз „Квизимус“

Свечана сала Гимназије

Уторак, 29.12.2015. у 19,00 сати

Новогодишњи ,,Квизимус“ се организује како би се прикупила новчана помоћ за Страхињу Живковића (матурант Техничке школе) и Марију Милошевић (професор у Економско трговинској школи).

Више о акцији прочитајте на ученичком блогу Очима младих


КРЕАТИВНА НАСТАВА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ГИМНАЗИЈИ

Гимназија Смедерево је једна од ретких школа у Србији, која ученицима приближава знање на креативан и занимљив начин. Часови музичке културе у смедеревској Гимназији, које ученицима предаје дипломирани музиколог, професорка Милена Благојевић Лазић, организовани су мало другачије.

Како на часовима, тако и на музичкој секцији, професорка Милена приближава ученицима знање из музичке уметности не само ex katedra, већ на много занимљивији начин у форми музичког квиза који је добио популарно име Квизимус. Овај музички квиз састављен је од десетак музичко-теоријских и практичних игара, у којима су ученици подједнако и његови креатори и актери, a које на интерактиван, креативан и забаван начин спајају примену музичког знања, талента и вештина. Као несвакидашњи мултимедијални и едукативни ужитак Квизимус популаризује музичку културу, даје позитиван став према учењу, инспирише, мотивише и води ка примени музике у ширем животном контексту. Прожет тимским духом, Квизимус је био једна од најомиљенијих ђачких активности у протеклој години, а своју популарност наставља и даље.

Квалитетет оваквог вида креативне наставе препознат је и медијски од једне од најгледанијих – ТВ ПРВА и редакције EXPLOZIV-а, која је средином јуна 2015.године снимила овај необични вид наставе. Прилог је емитован у емисији EXPLOZIV на ТВ ПРВА почетком ове школске године (4.09.2015), као адекватан пример и осталим школама у Србији, како се знање, без обзира на предмет, може применити на јединствен и занимљив начин.

У времену масмедија XXI века и медијске агресије ријалити програма и све мање квалитетних културно-уметничких садржаја, Квизимус, као несвакидашњи вид креативне наставе у смедеревској Гимназији, је уједно и прилика да се ученици и сви поклоници музике врате правим културно-уметничким вредностима.

Уживајте у прилогу редакције EXPLOZIV ТВ ПРВА и добро дошли у смедеревску Гимназију!