Актуелне информације


Гимназија у новој школској години уписује: четири одељења друштевно-језичког смера (120 ученика), три одељења природно-математичког смера (90 ученика) и једно одељење за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику (20 ученика). Желимо да Вам укажемо на неке чињенице битне за упис:

  1. Ако Вам је прва жеља при упису друштвено-језички смер, нека Вам друга буде природно-математички смер. То што ћете мало више учити математику у Гимназији неће шкодити и нећете се покајати.
  2. При попуњавању жеља за упис као прву жељу слободно упишите оно што највише желите, без обзира на број бодова који имате. Овакав начин уписа Вам то омогућава. Немојте слушати оне који Вас саветују да на основу броја бодова које имате процените своје шансе па тек уписујете жеље.
  3. За ученике који желе да упишу одељење за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику организује се пријемни испит (почетком јуна). На пријемном испиту се полаже математика. У Гимназији се и ове године организује припремна настава за полагање тог испита. 

Leave a comment