Monthly Archives: октобар 2017


„Наука кроз забаву“- чланови секције „Физис“ у Галерији науке и технике САНУ

У организацији Института за физику Београд, Универзитета у Штутгарту, Српске академије науке и уметности и Центра за промоцију науке, у Галерији науке и технике САНУ, представљено је 18 једноставних научних експеримената посвећених подизању интересовања за науку код најмлађе публике. Више о томе погледајте на УЧЕНИЧКОМ БЛОГУ.

   

Гимназијалци са истакнутом уметницом Неном Скоко

Чланови секције „Физис“ су имали задовољство да проведу незаборавних сат времена у дружењу са дивном Снежаном Неном Скоко у Салону Музеја примењене уметности. Нено, хвала! Више о томе погледајте на УЧЕНИЧКОМ БЛОГУ Захваљујемо се и љубазном особљу Музеја примењене уметности. Извод из мејла Бојане Поповић, кустоскиње изложбе, Музеј примењене уметности: Тако ми је драго да имате лепе утиске са Ненине изложбе. Уживала сам гледајући сајт Гимназије, као што сам уживала у посети Ваших ученика, тако радозналих и отворених за нова уметничка искуства. Дивно је да то подстичете и негујете.

Извод из мејла Нене Скоко, ауторке изложбе "Дама и једнорог / моја прича": Хвала вама и вашим ученицима од свег срца за ове дивне и топле речи, а још више за вашу жељу и труд да дођете да погледате изложбу. Мени је са вама било дивно и радујем се унапред сваком следећем сусрету. Можемо да смислимо и да направим радионицу са вашим ученицима, врло радо ћу то урадити. Стварно сте диииивниии...